Europa,  Zweden

Zweeds Lapland: een geluksmakende roadtrip door de Europese wildernis

Wil je je drukke leven even laten voor wat het is en omringd worden door pure natuur? In het nu leven, ervaren wat er op dit moment gebeurt, zonder afgeleid te worden? Pak dan het vliegtuig naar Zweeds Lapland. Daar, in het hoge noorden van dit prachtige land, wacht de oeroude wildernis van Europa op je. Wees voorbereid op een verrijkende reis met Voigt Travel, zowel diep binnen je eigen paden als ver buiten de gebaande paden.

Bossen en meren in Zweeds Lapland met Voigt Travel

 

Zintuigen op standje ‘aan’

De Zweden in Zweeds Lapland weten wat leven is. Ze staan ‘uit’, maar toch ook heel erg ‘aan’. Met volle aandacht wordt er gepraat, gegeten en genoten. Alle voelsprieten staan recht omhoog. Dat kan ook niet anders, met zo’n mooie omgeving. Overal waar je kijkt zijn bomen. Diep groene bomen in rijen naast elkaar. De lucht die je inademt is fris en  schoon. Alsof deze door een heel fijn filtertje gaat en alleen het gezonde en energie-gevende doorlaat. Je voelt de middernachtzon op je voorhoofd stralen. Je ruikt de naaldbomen, de houten huizen, het knisperende kampvuur, het stomende water dat in een waterval naar beneden klettert. Het water dat je tijdens een hike uit de kom van je hand drinkt. Samen met de verse vis en het rendiervlees streelt het je smaakpapillen en houdt het je vast in het hart van de Zweedse wildernis.

Wild koken met Voigt Travel in Zweeds Lapland

De wildernis

Een rondreis door Zweeds Lapland ervaar je het beste wanneer je een eigen auto hebt. Terwijl je over de kilometerslange wegen rijdt, schieten de bomen naast je in volle glorie voorbij, vergezeld door rode houten huizen. Op de achtergrond verschijnen ruige arctische bergen en ronde heuvels, volledig voorzien van een dichtbegroeid woud. Je gedachtes springen over naar een fantasie. Een fantasie over wat er allemaal in dat woud leeft. Je ziet beren op vier poten lopen, wringend door de bossen. Hoort elanden grazen. Je stelt je de scharrelende otters en bevers langs de oevers van de rivieren voor. Plots raast daar een wolf, vos of lynx voorbij. Een woud waar flora en fauna in grootse vormen aanwezig is. Én waar natuur en mensen hand-in-hand gaan.

 

Wildernis ontdekken in Zweeds Lapland met Voigt Travel

De inspirerende Sami

De Sami. De officiële bewoners van Lapland. Laat je uitnodigen door dit bijzondere nomadische volk. Vaar met een Sami familie mee naar hun stuk land. Een stuk land dat wordt omringd door helder en schoon water, met op de achtergrond intens berglandschap waar metershoge watervallen in de verte nog te zien zijn. Wanneer je voet aan wal zet, ervaar je direct de rust en liefde die op hun land aanwezig is. Een magisch stuk land waar volgens de Sami krachtige energieën hangen. Energieën die jou maar al te graag welkom heten – mits je er voor open staat. Je laat je gaan, zet je voelsensoren aan en wordt ogenblikkelijk geraakt door pure gevoelens van blijheid, vrijheid en positiviteit. Al stralend voel je dat je alles aan kunt. Je kijkt omhoog, ziet de wolken tussen de bergtoppen heen glijden en beseft dat je een ontzettend sterk en krachtig mens bent.

Ontmoet Sami in Zweeds Lapland met Voigt Travel

Happiness in Zweeds Lapland

Zweeds Lapland maakt je gezond, en kan je genezen van alle stress, zorgen en negativiteit. Als je je helemaal op laat gaan in de wildernis van deze regio, en je mengt tussen de mooie Zweedse mensen, kom je er al snel achter dat je in het leven weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. Een paar dagen verdwijnen van de aardbodem? Geen probleem! Je trekt stevige schoenen aan, vult je tas met een zakmes en een fles water en laat je door de plaatselijke helikopter droppen in de bergen. Eten en drinken doe je van de natuur. Bessen plukken, kruiden eten en verse vis vangen. Je fles vul je met stromend water uit de rivier. In Zweeds Lapland ontdek je hoeveel je kan doen met de aarde.

Hiken in Vuoggatjålme Zweeds Lapland met Voigt Travel

Hobby’s van de Zweden in Lapland variëren van je jachthond trainen tot werken op je eigen moestuin. Iedereen heeft een mooie bruine gloed op zijn gezicht, want ‘buiten zijn’ is onderdeel van de dag. Mensen van 39 zien er uit als 25. Atletische lichamen worden gekweekt door het hakken van hout en het wandelen door de bergen. En de meesten zorgen voor hun eigen eten door het verbouwen van groenten en fruit en het jagen op elanden in de herfst. Je hart en bloedsomloop op de proef stellen? Dan vaar je gewoon met een vlot, waar een houten sauna op staat, naar het midden van het meer. Je gooit zo veel hout in de kachel, en zo veel water op de kolen, als je wilt. En als het zweet van je hoofd afdruipt, duik je lekker in het 9°C koude water.

Sauna raft Zweeds Lapland met Voigt Travel

Energie voor 24 uur

Er wordt geluisterd naar de stem van het licht. ’s Winters, wanneer de zon hooguit vier uur boven de horizon uit komt, laden mensen op. Ze gaan naar bed wanneer hun lichaam daar om vraagt. Vaak vroeg. Ze hebben dan zoveel geslapen dat ze ’s zomers overlopen van de energie. En dat komt mooi uit, want ’s zomers schijnt de zon 24 uur lang en daar wil je van genieten! Hoe vet is het om om half 2 ’s nachts te hiken, te kanoën, te vissen, te zwemmen of op zoek te gaan naar wildlife?!

 

Ik kijk er naar uit om nog een keer naar Zweeds Lapland te gaan. Of om andere adembenemende bestemmingen in het noorden van Scandinavië te ontdekken. Wil jij ook die oeroude wildernis ontdekken? Ik weet een top reisorganisatie waar je de mooiste rondreizen door deze wildernis kunt boeken: Voigt Travel, dé reisspecialist van het pure noorden. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *